Bij Jolly Caffè vinden we dat de barista alles moet weten van zijn of haar vak. Vandaar dat we veel tijd stoppen in de opleidingen van de baristi. Informeer naar onze cursussen!

Hoe maak je de perfecte Jolly Espresso?

Espresso is in Italië het terrein van de barista. De geheimen van deze ware espressokunstenaar beginnen bij de zogenaamde 4 M’s. Dat vraagt om een korte uitleg:

1. Miscela: de melange

De melange van Jolly Caffè ontleent zijn kwaliteit aan herkomst, samenstelling en branding. De barista selecteert die op smaak en gelegenheid. Alles met het oog op het ultieme koffiegenot.

2. Macinatura: de maalgraad

Voor elk kopje bepaalt de barista de optimale maling en extractietijd van de koffie. Hij stelt voor de juiste extractietijd de optimale maalgraad van de molen in.

3. Macchina: de machine

Met barista houdt doorlopend de instellingen in de gaten. Daarnaast is het reinigen en verzorgen van de machine essentieel. Dit bepaalt in hoge mate de kwaliteit van de koffie. Elk kopje Jolly Caffè moet natuurlijk exact hetzelfde smaken.

De M van Mano maestra: de meesterhand

Voor de barista is koffiezetten precisiewerk. De juiste hoeveelheid koffie, de polsbeweging bij het aandrukken, de optimale druk van ongeveer 12kg met de tamper, het opschuimen. De ware espressonist vertoont zijn kunsten. Waarbij tegelijk nog een 5e M zichtbaar wordt: die van Magie. Genieten maar!

Jolly Caffè voorziet in alle soorten trainingen. Ook zelf eenvoudig als een barista aan de slag op kantoor, in de Horeca of winkel?