maGie tusseN meNs eN maCHiNe

In Italië vormt de espresso een wezenlijk deel van de levensstijl. Net als het bereiden ervan. Dan ontstaat ware magie tussen mens en machine.

Wat maakt nu een perfecte espresso?

Het begint bij… inderdaad, de koffie. Deze moet versgemalen zijn en natuurlijk van een hoge kwaliteit Arabica's. Per kopje wordt 7 gram koffie met de juiste maalgraad in een warme filterdrager gedaan. Hierin moet de koffie met een constante kracht worden aangedrukt. De doorlooptijd mag niet langer zijn dan 25 seconden. En het verkregen extract niet meer dan 30 cc. Dan smaakt een kopje Jolly Caffè op z’n best.

Jolly Caffe Barista

Onderhoud machine

Oude koffieresten in een espressomachine zorgen voor een nare bittere, rinse en zure smaak. Verder is kalkaanslag een bekende oorzaak van technische problemen. Goed onderhoud is dus essentieel om verse koffie optimaal te laten smaken en reparaties te voorkomen. Zo moeten de broeikop van de machine en de filterdrager - als de zetsnelheid niet heel hoog is - zeer regelmatig worden schoongemaakt. Dan voorkom je onder meer fermentatie van koffieresten. Heeft u vragen over schoonmaak en onderhoud of service? Stel ze gerust. Welke machine is het meest geschikt voor uw koffieliefde?