Alleen de beste bonen zijn goed genoeg

Wat maakt een perfecte espresso? Het begint bij de boer en zijn bonen. Die halen we uit Brazilië en Costa Rica. Maar ook uit Colombia en Jamaica. Zo brengen we wel 12 hoogwaardige Arabica bonen bij elkaar. 100% handgeplukt natuurlijk, want alleen rijpe bonen zijn goed genoeg voor Jolly. En nu komt het: wij roosteren de verschillende soorten bonen apart. Pas daarna worden ze samengevoegd. Dit levert per soort de optimale branding op. Essentieel om een topmelange te krijgen.

De zorgvuldige samenstelling van de melange zorgt dat de smaak van Jolly Caffè altijd hetzelfde is.

Uit liefde voor koffie gemaakt

Met liefde een topproduct maken. Dat is wel aan Jolly Caffè besteed. Zo gaan we te werk:

Picking

Slechts 1% van de bonen zijn goed genoeg voor onze koffie. Daarom hebben we vanaf het prille begin een duurzame relatie opgebouwd met een select aantal koffieleveranciers in de wereld. Die ons tot op de dag van vandaag de 12 soorten zorgvuldig met de hand geplukte Arabica bonen levert. Na een reis van gemiddeld 20 uur verwelkomen we de bonen in onze fabriek in Florence. Hier controleren we ze nogmaals aan de hand van onze strenge selectiecriteria. Keurmeesters zorgen ervoor dat de bonen handmatig en elektronisch worden gesorteerd.

Roasting

Nu kan het branden beginnen. Wij branden elke boon afzonderlijk. Volgens de juiste duur en op gelijke temperatuur. Dit brandproces bepaalt de kwaliteit van de o zo herkenbare en unieke smaak van Jolly Caffè.

Cooling

Na het branden wordt de bonen met ons forced cold air systeem lucht gekoeld, waardoor ze op hun gemak kunnen afkoelen en zo de aroma’s en eigenschappen behouden blijven.

Roasting-and-Cooling

Blending

Eenmaal voldoende gekoeld, worden de verschillende gebrande Arabica’s met elkaar vermengd. Samen brengen ze elkaars beste smaakeigenschappen naar voren. Zo ontstaat een melange met een evenwichtige balans in smaak, crema en body.

Loving

Wat perfect samengaat met die andere melange: onze liefde en toewijding voor koffie. Maximaal geblend in elke stap van het productieproces. Het maakt Jolly Caffè trots. Trots op een eindproduct dat sinds 1953 door liefhebbers over de hele wereld wordt gewaardeerd.

Caring

Ons merk Jolly Caffè staat voor kwaliteit en perfectie. Daarom is die laatste stap in het proces net zo belangrijk: het maken van een perfecte espresso. Om dit voor iedereen mogelijk te maken, beschikt Jolly Caffè in Turijn over een eigen training center IIAC (Istituto Internazionale Assaggiatori Caffè). Hier vinden gecertificeerde cursussen plaats, waarin de waarden van onze koffie, de magie van het maken ervan en de bediening van de koffiemachines worden doorgegeven.

Daarnaast ondersteunen we onze Horeca afnemers met het aanleren van de benodigde vaardigheden (certified local). Ook stellen onze technici zelf de machines en molen ter plekke af en geven we advies voor onderhoud. Dit alles om dat ene kopje Jolly Caffè perfect te
laten smaken. Altijd en overal.