De filosofie van Jolly Caffè is het geloof in kwaliteit

Kwaliteit gebaseerd op ervaring, onderzoek en expertise. Al meer dan vijftig jaar stellen wij onze toewijding, deskundigheid en vasthoudendheid in dienst van de Italiaanse Espresso. Jolly Caffè is trots te hebben bijgedragen aan de totstandkoming van een stuk authentiek nationaal erfgoed waarvan dat de kwaliteit continu gewaarborgd moet blijven. Zodat waar en wanneer iemand een espresso bestelt, deze voldoet aan een unieke en boeiende zintuiglijke ervaring.
JollyCaffe Historie

Jolly Caffè door de jaren heen

1953

Jolly Caffè wordt opgericht in Florence. Jolly maakt één herkenbare melange. Sinds het begin streeft het bedrijf naar een wijde verspreiding van deze onvergelijkbare kwaliteit koffie, waarin je de cultuur van de authentieke Italiaanse espresso proeft. De naam "Jolly Caffè" is door de jaren heen wereldwijd symbool geworden voor koffie voor echte kenners.
JollyCaffe Historie

1989

Dante Belardinelli, oprichter van Jolly Caffè, neemt het initiatief voor de oprichting van het "Consorzio Torrefattori Caffè Bar" (het Koffiebranders Consortium). In 1992 verandert de naam in "Consorzio Grancaffè" (Grancaffè Consortium). Het Consortium brengt op regelmatige basis de beste 11 koffiebranders samen.

1993

Dante Belardinelli voegt zich bij het "Istituto Internazionale Assaggiatori Caffè" (IIAC). Deze “International Institute of Coffee Tasters” is een non-profit organisatie, die een methode voor zowel proeven als analyseren standaardiseerde en van hieruit wereldwijd licenties en cursussen uitgeeft.

1998

Jolly Caffè is medeoprichter van het Istituto Nazionale Espresso Italiano (INEI) (Italiaanse Nationaal Espresso Instituut). De certificeringen UNI en ISO voor gebrande en gemalen koffiebonen worden van hieruit verspreid.
certificeringen UNI en ISO

1999Certified-Italian-Espresso

Eind jaren ‘90 komen een aantal branders bijeen. Reden: er is een wildgroei aan merken die zich in het buitenland als Italiaanse espresso voordoen. Dat moet gestopt. Er wordt een richtlijn en een kwaliteitsnorm opgesteld om de kwaliteit en naam van Italiaanse espresso hoog te houden. Jolly Caffè wordt het eerste “Certified Italian Espresso” bedrijf in Italië. Lees meer over dit certificaat

2000

Jolly Caffé zet zich in voor de training van Baristi. Naast de branderij wordt een klaslokaal ingericht waar cursussen gegeven worden. Vanaf 2000 tot vandaag de dag heeft Jolly Caffè ruim 1250 baristi getraind en meer dan 250 HORECA gelegenheden gecertificeerd. Cijfers om trots op te zijn!

2001

Jolly Caffé werd al op kleine schaal door D.R. Trading in Nederland geimporteerd, maar vanaf 2001 zet DRT flink in met Jolly Caffè voor de HoReCa, kantoor en thuismarkt!

2003

Jolly Caffé bestaat 50 jaar. Na 50 jaar nog steeds dé brander van Florence.

2004

Jolly Caffé veroverd de wereld: naast Nederland breidt de export van Jolly Caffè in een rap tempo uit: in Griekenland, Polen, Duitsland, Zuid Korea, Tjechie, Zwitserland, Oostenrijk, Estland, Rusland, Verenigde Arabische Emiraten en Spanje kunnen de mensen ook van Jolly Caffè genieten.

2011

Oprichter en de man achter Jolly Caffè Dante Belardinelli overlijd op 87 jarige leeftijd. Jolly Caffè blijft ook na zijn overlijden een echt familiebedrijf, zijn kinderen en kleinkinderen zetten de filosofie van Belardinelli voort.

2013

Jolly Caffé bestaat 60 jaar. Naast de brander van Florence heeft Jolly Caffè een sterke export tak opgezet en wordt de koffie wereldwijd gewaardeerd.

2014

Jolly Caffé wint met haar Crema Melange op de Sol&Agrifood beurs in Verona de eerste prijs als koffiebrander met de echte "Italiaanse espresso experience"!