Jolly Caffè vindt het belangrijk u goed te adviseren over welk systeem nu het beste geschikt is voor u.


Voor thuisgebruik: 
Koffie van hoge kwaliteit is zeer gevoelig voor blootstelling aan lucht, de aroma's zullen snel vervliegen en het hygroscopische product koffie zal vocht tot zich toe willen trekken. Daarom adviseren wij in de meeste gevallen thuis te kiezen voor een systeem met ESE servings daar deze per stuk verpakt zijn. De machines van La Piccola en RDL zijn van uitstekende kwaliteit en door het ESE systeem is er zeer weinig onderhoud. Onze menig is dat u thuis met ESE servings het beste de "Italie koffiebeleving" in huis haalt.
Voor de echte thuisbarista adviseren wij uiteraard koffiebonen te gebruiken. Hierbij is naast een goede espressomachine de koffiemolen misschien nog wel belangrijker! Een goede koffiemolen voor espressokoffie dient fijn genoeg te kunnen malen en daarbij de koffie niet te warm te laten worden. Het werken met een molentje thuis vergt wel enig oefenen. Wij adviseren u graag voor de perfecte setup voor thuis.
Populair voor thuis zijn Mokkapotjes en French Press, eenvoudige maar doeltreffende zetmethoden voor koffie. Gebruik hier bij voorkeur een wat grover gemalen koffie, zoals bijvoorbeeld onze lungo maling uit blik.

Voor Nespresso machine gebruikers hebben we compatible cups.  

Op kantoor: 
Zakelijk kiest u voor gemak en wilt toch de beste kwaliteit koffie, met ESE servings heeft u beide. Een heerlijke kopje koffie en weinig werk, de ESE-servings zijn ideaal voor de MKB-er. De machines van bijvoorbeeld RDL hebben een geringe noodzaak aan dagelijks en periodiek onderhoud waardoor ze in gebruik zeer voordelig zijn. En met een 2 groeps machine heeft u wel een grote capaciteit in verhouding tot vergelijkbare volautomatische machines. De machines leveren ook theewater.

Voor het grotere kantoor kiezen wij voor een professionele volautomatische machine van bijvoorbeeld Jura. Deze machine kunnen gemakkelijk 150 kopjes koffie per dag bereiden in vele varianten.  

Maar er zijn natuurlijk ook kantoren waar echte koffiefreaks werken! Wij verzorgen op verschillende kantoren een totaal systeem met een professionele filterdrager machine. Wanneer u een dergelijk systeem overweegt overdenk dan wel goed dat er meer werk bij komt kijken dan voorgenoemde opties. Uiteraard verzorgen wij een basistraining voor het werken met een filterdragermachine. 

Voor de horeca: 
Ons advies voor de horeca ondernemer is voornamelijk afhankelijk van de verwachte dagelijke omzet in koffie en het concept. Verwacht u enkele tientallen kopjes per dag te verkopen of gaat het al snel over de 100? Veracht u de gehele dag koffie te verkopen of is het een "bijproduct". Met dergelijke vragen komen we al snel tot de kern: verdient een complete professionele set zichzelf terug of kunt u prima uit de voeten met een ESE systeem. 
Verwacht u dagelijks meer dan 30 kopjes koffie te verkopen en verwacht u pieken, dan zullen we in de regel een filterdrager systeem adviseren met 1 of 2 molen. Bij kleinere hoeveelheden zijn bij de overweging voor een ESE systeem investerings-, onderhouds- en stoomkosten vaak doorslaggevend. De machine is voordeliger in aanschaf, u heeft geen molen, uitkloplade etc nodig en het onderhoud is grotendeels zelf uit te voeren. Het kleinere vermogen van de ESE machines zorgt voor veel minder stroomverbruik en ze kunnen gerust uitgezet worden. Er is ook weinig training nodig om met de machine te kunnen werken.

Advies op maat of proefplaatsing? We helpen u graag, neem gerust contact op met ons voor een afspraak!