Jolly Caffè en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Jolly Caffé hecht de grootste waarde aan kwaliteit, de hoogste kwaliteit kan enkel behaald worden door te kiezen voor de beste selectie koffiebonen. Hier begint het proces.

De beste kwaltiteit koffiebonen groeien op goede, hoog gelegen, plantages en worden geplukt door de beste plukkers, je wilt immers enkel de rijpe bonen hebben. Goede plukkers zijn waardevol, hier worden ze ook voor beloond.
Voor de beste bonen wil je dat er zo min mogelijk gebruik van bestrijdingsmiddelen en meststoffen wordt gemaakt. Wist u dat de AAA selectie Arabica bonen op zeer grote hoogte wordt verbouwd en dat daar van nature al veel minder insecten voorkomen? De Arabica planten worden 1x per jaar geoogst, flink bemesten voor een tweede oogst heeft, anders dan bij Robusta planten, weinig zin.

Na de oogst worden de koffiebonen gewassen en gedroogd, hierna kunnen ze verhandeld worden. Jolly Caffè betrekt al sinds vele jaren bonen van dezelfde plantages en heeft hiermee goede relaties. De markt voor hoogwaardige Arabica's staat de afgelopen jaren erg onder druk, de vraag is groter dan het aanbod! Dit is de prijzen en de onderhandelingspositie van de boeren nog gunstiger komen te staan!

Bijna alle handel in koffiebonen wereldwijd verloopt via een aantal grote handelsagenten. Deze agenten hebben relaties met de lokale overheden en milieu organisaties en zien er op toe dat er op de plantages gewerkt wordt volgens de lokale regels en eisen.

In Florence worden de bonen gebrand op ambachtelijke wijze. Voor dit proces zijn kennis en vooral ervaring van enorm belang! Werknemers bij Jolly Caffè zijn ook al vaak meer dan 20 jaar in dienst. Hun ervaring kan niet gemist worden.

Vervoer naar Nederland doen wij op zo efficient mogelijk gevulde pallets en met transporteurs die met moderne vrachtwagens rijden. Ook ons eigen wagenpark hebben we de afgelopen jaren flink vernieuwd om onze uitstoot te verminderen. Uiteraard wordt afval netjes gescheiden.

Espressomachine die wij importeren zijn van hoge kwaliteit en gaan lang mee. De machines zijn gemakkelijk te repareren en de materialen zijn her te gebruiken. De machines hebben daardoor een minder grote impact op het milieu. De technieken waar wij voor kiezen zijn energiebesparend, zoals bijvoorbeeld thermoblock machines ipv boilers.

Regelmatig ondersteund D.R. Trading goede doelen en maatschappelijke instellingen. Door ons op deze manier bewust te zijn van onze maatschappelijk verantwoordelijkheden proberen wij ons steentje bij te dragen. Logisch nadenken, perfecte kennis je product (en oorsprong!) en op een nuchtere manier met zaken omgaan zijn hier essentieel voor. Naar onze mening zit MVO dan ook niet vast aan een certificaat of oorkonde, maar kan men door goed om te gaan met de beschikbare middelen in de wereld daar zichzelf doelen voor stellen.